ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novčane kazne za lica koja ne plate porez na imovinu

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA,  Poreska uprava Republike Srpske upozorila je građane, preduzetnike i pravna lica da će, ukoliko ne podnesu prijave i ne uplate dugovanja po osnovu poreza na imovinu za ovu godinu, protiv njih biti podneseni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne.

Iz Poreske uprave navode da će biti nastavljena identifikacija i kontrola poreskih obveznika koji nisu prijavili porez na imovinu ili su ga prijavili a nisu uplatili.

Na području Banjaluke, Gradiške i Mrkonjić Grada od 7. do 12. novembra izvršeno je 48 kontrola poreskih obveznika u kojima je utvrđeno da su ovom periodu prijavili obaveze u iznosu od 15.499 KM, ali da ih nisu uplatili do momenta kontrole, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Osim ovog iznosa, kontrolom su kod tih obveznika utvrđene dodatne obaveze po osnovu glavnog duga u ukupnom iznosu od 14.376 KM i kamate zbog kašnjenja u uplatama u iznosu od 9.039 KM.

“Ukupno je kod 48 poreskih obveznika za uplatu utvrđeno 38.915 KM. Po tom osnovu izdato je 17 prekršajnih naloga i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.783 KM” , ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su od 3. do 13. novembra u Područnom centru Banjaluka primljene 823 poreske prijave po osnovu poreza na imovinu.

Komentari |


Komentari (2)

 • dzeneta

  jad i bijeda cemer boziji ali trpaju u dzepove svojim kumovima.

 • admin

  Postovani,
  ponovo upozoravamo da ovaj portal nije mjesto za nacionalna prepucavanja.
  Iz tog razloga (kao sto smo vec nekoliko puta do sada najavljivali) prvi komentar posjetioca “Dzeneta” je izbrisan.

  Administrator

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+