ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nova banka kupila imovinu članica Bobar grupacije

Objavljeno u OSTALO

BIJELJINA – Na danas održanoj licitaciji u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini Nova banka Banjaluka je za 2,08 miliona KM kupila nekretnine koje su pripadale firmama „Bobar Autosemberija“ i „Progres“, a koje su poslovale u okviru Bobar grupacije.

U pitanju su nekretnine – poslovni prostori koji se nalaze na atraktivnim lokacijama u centru grada te o poljoprivrednom zemljištu u Popovima kod Bijeljine.

Nova banka Banjaluka je učestvovala na ovoj licitaciji kao tražilac izvršenja, a drugi tražilac izvršenja, Pavlović banka, nije bila zainteresovana za kupovinu ovih nekretnina. Na licitaciji su se pojavili i predstavnici Trgovinskog preduzeća „Bost“ i „Telrad“, koji su bili zainteresovani za kupovinu poslovnih prostora.

Sudija Okružnog privrednog suda u Bijeljini Draženko Lugonja pojasnio je da se ponuđene nepokretnosti, procijenjene na 1,35 miliona KM, ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti.

Za poslovni prostor za koji je preduzeće „Bost“ ponudilo maksimalno 350.000 KM, Nova banka je ponudila 971.000 KM, dok je za drugi poslovni prostor u Ulici Nikole Tesle „Telrad“ ponudio 400.000 KM, dok je Nova banka ponudila 936.000 KM, da bi na kraju sve ponuđene nekretnine kupila za 2,08 miliona KM.

CAPITAL: Lj.Lj.

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (8)

 • Nidžo

  Ovo SIPA da provjeri. Smrdi na izvučen novac.

  • bankar

   A šta se to radi ? Banka naplaćuje dugovanja , samo lupetate gluposti !

 • Tarik

  Sipa bi trebalo da već nadzire Novu Banku prikupljaju materijale

 • Zeljko

  Znaci, tu ce biti Stara ada u Bijeljini !?

 • Fitnes trener

  Nevjerovatno. Imovina procjenjena imovina 1,35, a drugo rociste, moze se kupiti za pola cjene., a Nova banka kupila za 2,08.

 • Sve po zakonu

  Ko ce znati sta se radi , velike su to pare za nas obicne ljude , svasta se prica .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+