ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Istraživanje: Dvije trećine građana Srbije za rekonstrukciju Vlade

Objavljeno u ANALIZE, OSTALO

vlada-srbijeBEOGRAD, Dvije trećine građana, odnosno 67 %, podržava rekonstrukcije Vlade, s tim da je 31 % za rekonstrukciju, a 36 % prije za rekonstrukciju nego za izbore, dok jedna trećina nije za promjene, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije “Faktor plus”.

U istraživanju sprovedenom od 5. do 11.jula na uzorku od 1.040 ispitanika, na vrhu liste nepopularnih ministara su Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Mlađan Dinkić.

Potom slijede Verica Kalanović, Sulejman Ugljanin, Milan Bačević, Alisa Marić, Velimir Ilić, Slavica Đukić-Dejanović i Goran Knežević.

Na pitanje do čega bi dovela eventualna rekonstrukcija, 35 % smatra da bi došlo do određenog povećanja efikasnosti u realizaciji ciljeva Vlade, po 22 % da bi bilo suštinskih promjena u politici Vlade i da neće biti promjena u politici i kvalitetu rada Vlade, dok 21 % misli da bi to bile “kozmetičke” promjene.

Na pitanje da li ste za vanredne izbore, uz mogućnost više odgovora, 64 % je anketiranih je reklo “da” jer trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga, 46 “da” jer pojedine stranke ne zaslužuju da budu u vladajućoj koaliciji, a 30 % je odgovorilo da nisu za vanredne izbore.

Na pitanje ko bi trebalo da bude premijer, 74 % ispitanika se odlučilo za Aleksandra Vučića, a 16 % za Ivicu Dačića.

Odgovarajući na pitanje o najvećim uspjesima Vlade, uz mogućnost više odgovora, 82 % anketiranih je navelo borbu protiv kriminala i korupcije, 48 % evropske integracije, 42 % borbu za rješavanje pitanja Kosova, 36 % stabilizaciju dinara itd. (Politika)

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+