ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Hamond: Velika Britanija će EU platiti šta duguje

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je da će njegova zemlja isplatiti dugove Evropskoj uniji (EU) i priznao da u britanskoj Vladi ima podjele oko istupanja iz Unije.

Nije saopšten iznos finansijske obaveze Londona prema Briselu, ali se u medijima pominje 55 do 100 milijardi evra.

“Mi poštujemo svoje obaveze. Ako dugujemo novac i taj iznos bude korektno izračunat, podrazumijeva se da ćemo ga platiti. Mi nismo zemlja koja ne plaća svoje dugove”, rekao je za BBC Hamond koji je podržao ostanak Velike Britanije u EU na referendumu 23. juna 2016.

U Briselu bi danas trebalo da bude druga runda pregovora EU i Velike Britanije o “Bregzitu”, dok je prva bila 19. juna.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU po okočaju procedure, verovatno krajem marta 2019, dve godine pošto je premijerka Tereza Mej 29. marta ove godine to zvanično pokrenula. Beta

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+