ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Građani BiH od ponedjeljka mogu predati zahtjev za potražnju devizne štednje iz Srbije

Objavljeno u FINANSIJE

SARAJEVO,  Finansijsko-informatička agencija /FIA/ primaće od ponedjeljka, 23. oktobra, zahtjeve građana FBiH za prijavu potraživanja po osnovu stare devizne štednje koju su imali u Invest banci Beograd i Jugoslovenskoj investicijsko-kreditnoj banci /JIK/ Beograd iz Srbije ili u njihovim filijalama širom bivše Jugoslavije, te izdavati potvrde o zaprimljenim zahtjevima. 

FIA je saopštila da građani Federacije svoje zahtjeve mogu predavati u njenim ispostavama koje se nalaze u 45 opština u FBiH.

Uz pismeni zahtjev za prijavu potraživanja stare devizne štednje koju su imali u bankama Srbije, građani su dužni dostaviti kopiju devizne štedne knjižice ukoliko je posjeduju, kopiju rješenja o nasljeđivanju, ovjerenu kopiju punomoći za zastupanje, kao i druge potrebne dokumente kojima se nesporno dokazuje pravni interes podnosioca zahtjeva.

I građani koji su usljed ratnih dejstava ostali bez deviznih štednih knjižica mogu predati zahtjev za prijavu potraživanja, za šta će dobiti odgovarajuću potvrdu.

Zahtjevi se predaju lično, dok građani koji žive u inostranstvu zahtjeve uz prateću dokumentaciju mogu dostaviti poštom na adresu: Ložionička 3, Sarajevo sa naznakom “Zahtjev za prijavu potraživanja stare devizne štednje”.

Potvrde o zaprimljenim zahtjevima građani će dobijati najkasnije u roku od osam dana od zaprimanja zahtjeva i potpune i uredne prateće dokumentacije.

FIA je navela da je razvila softver koji će voditi evidenciju o zaprimljenim zahtjevima i izdatim potvrdama o prijemu zahtjeva, ističući da ona ne vrši verifikaciju stare devizne štednje nego samo prima zahtjeve za prijavu potraživanja stare devizne štednje iz Srbije i izdaje potvrde o zaprimljenim zahtjevima. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  (obavezno)

  Pravila komentarisanja

  Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

  A- A A+