ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Francuska Areva pomaže japanskom Tepcu

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

PARIZ, Francuska kompanija za nuklearnu energiju Areva namjerava pojačati tehničku pomoć japanskoj kompaniji Tokyo Electric Power (Tepco) u nastojanju da se zaustavi radioaktivno zagađenje iz havarisane nuklearne elektrane Fukushime, rekao je za France presse predsjednik filijale Areva u Japanu, Remy Autebert.
“Trebaće nam malo vremena, no naše aktivnosti na pružanju pomoći Tepcu, proširiće se”, objasnio je Autebert. Predsjednica Areve, Anne Lauvergeon juče je doputovala u Tokijo sa svojim stručnim timom. Predviđen je njihov sastanak sa japanskim zvaničnicima zaduženim za upravljanje ovom krizom bez presedana kako bi zajedno pokušali pronaći odgovarajuća rješenja. Autebert smatra da je najvažnije hitno se koncentrisati na saniranje zagađene vode koju treba izbaciti iz dijelova nekoliko reaktora.

Tehnička ekipa Tepca gotovo bez prekida već dvije sedmice zalijeva četiri od šest reaktora nuklearne elektrane Fukushime Daiichi, u nastojanju da se rashlade gorive šipke i bazeni. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+