ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Evro danas 118,95 dinara

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Devizni kurs će biti 118,95 dinara za evro, što će biti rekordna vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Evro je juče košto 118,93 dinara. Narodna banka Srbije je intervenisala kupovinom 45 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Dinar će prema evru biti jači za 3,6 odsto nego prije godinu dana, za 0,4 odsto jači nego prije mjesec dana, a 3,8 odsto jači nego na početku ove godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,01 dinara.

Da bi ublažila dnevne promjene kursa NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom milijardu i 80 miliona evra. Tanjug

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+