ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Aeroflot prevezao za petinu više putnika

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

aeroflotMOSKVA, Grupa ruskih avioprevoznika Aeroflot prevezla je u januaru 2015. godine 2,7 miliona putnika, što je 17,7 odsto više nego u istom mjesecu lani, saopštila je pres služba grupe.

Broj putnika na međunarodnim linijama smanjen je na godišnjem nivou 3,2 odsto, na 1,28 miliona putnika. Takvu dinamiku grupa objašnjava manjim brojem čarter letova, kao i smanjenjem frekvencije letova ka destinacijama u Ukrajini, prenio je TASS.

Istovremeno je u unutrašnjem saobraćaju broj putnika u januaru povećan 43,6 odsto, na 1,45 miliona putnika. Popunjenost sjedišta neznatno je povećana sa 72,4 na 72,5 odsto.

Rast pokazatelja uglavnom se pripisuje češćim letovima ka najpopularnijim destinacijama, navodi se u saopštenju.

Obim teretnog saobraćaja avionima Aeroflota smanjen je prethodnog mjeseca 13,3 odsto, u odnosu na januar 2014. godine na 9.600 tona.

Grupa Aeroflot je najveći ruski putnički avioprevoznik. U prvom polugodištu prošle godine zabilježio je neto gubitak od 1,9 milijardi rubalja (27 miliona evra). Tanjug

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+