ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Aerodrom najprometniji, Belex ostao nepromjenjen

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Jučerašnji trgovački dan obilježila je ukupna realizacija u trgovanju od 21,3 miliona dinara (0,2 miliona EUR) uz mješovito kretanje berzanskih indeksa. Belex15 je neznatno oslabio na 728,8 poena.

Poslije serije skromnih prometa beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) bila je juče najprometnija akcija sa realizacijom od 12,6 miliona dinara uz minoran rast cijene na 1.352 dinara

Akcije Aerodroma fluktuirale su u toku trgovačkog dana u rasponu od 1.300 – 1.355 dinara, a na kraju trgovanja ostalo je nezadovoljene tražnje na nivou od 1.350 dinara. Akcije Halkbanka (CCNB) ojačale su 0,6% na 10.359 dinara uz solidno trgovanje od 2,2 miliona dinara. Ponuda za preuzimanje ovih akcija od strane većinskog vlasnika, otvorena je do 27. septembra po cijeni od 10.000 dinara.

Drugi dan zaredom akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) bilježe pad, a juče su registrovale minus od 0,4% na 672 RSD uz trgovanje vrijedno 1,2 miliona RSD. Rast od 1,6% na 1.220 dinara zabilježio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) uz promet od 1,1 milion dinara, dok su prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) skočile skoro 3% na 2.985 dinara uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Akcije Tehnogasa (TGAS) ostvarile su promet od 0,3 miliona dinara okončavši trgovački dan na 12.500 dinara, dok je tražnja na tom nivou ostala nezadovoljena do kraja trgovanja. Impol Seval iz Sevojna (IMPL) našao se među gubitnicima oslabivši 1,1% na 3.759 dinara uz trgovanje vredno 0,5 miliona dinara.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima. Wisebroker

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+