Capital.ba

Sajam ekskluzivne hrane i pića tokom vikenda u Beogradu

11.05.2013. / 18:15

hranaBEOGRAD, Sajam ekskluzivne hrane i pića – “Premium Food Weekend 2013”, u organizaciji Agrobiznis magazina, otvoren je danas u beogradskom Delta sitiju i trajaće tokom vikenda.

Na sajmu više od 25 izlagača iz svih dijelova Srbije predstavlja svoje proizvode, kao što su pršute, vina, rakije, piva, med, sirevi, čokolada…
Manifestaciju je otvorio predsjednik Društva agroekonomista Srbije Miladin Ševarlić, koji je istakao da je riječ o uglednim proizvođačima iz Srbije čija je roba već prepoznata kao izuzetno kvalitetna, i sa rafiniranim ukusom.
On je istakao da domaći proizvođači hrane svoju šansu treba da traže ne u ponudi velike količine prosječnog kvaliteta, već u artiklima vrhunskog kvaliteta koji bi bili atraktivni i za strana tržišta.
Ševarlić je ukazao da Srbija trenutno ima 47 proizvoda sa prepoznatljivom geografskom oznakom porijekla, a ima potencijala da oznaku “made in Serbia”, nosi barem nekoliko stotina proizvoda.
Predsjednik udruženja Agropres i osnivač Agrobiznis magazina Goran Đaković kazao je Tanjugu da je riječ o jedinstvenoj manifestaciji, jer se na jednom modernom prostoru, kao što je tržni centar, predstavljaju poljoprivredni i prehrambeni proizvodi koje nudi srpska industrija.
“Ovo je prvi sajam i mislim da ćemo u narednim mjesecima imati priliku da organizujemo još barem jedan ovakav sajam, a za narednu godinu planiramo da to bude na kvartalnom nivou”, kazao je Đaković.
Jedan od izlagača je i “Delikos”, koji proizvodi trajne suhomesnate proizvode pod brendom “kosmajska delikatesna radionica”.
Direktorka “Delikosa” Mina Rakićević kazala da se njihova proizvodnja nalazi na Kosmaju, pet kilometara od Sopota, napomenuvši da proizvodi “Delikosa” mogu da se kupe u svim većim trgovinskim lancima i bolje snabdjevenim manjim radnjama.
Imamo dozvole za izvoz u carinsku uniju Rusije, Bjelorusije i Kazahstana, i nadamo se da ćemo u toku ove godine početi sa izvozom, kazala je Rakićević.
Ona je napomenula da je riječ o modernom pogonu, ali i o maloj porodičnoj firmi koja je na tržištu tri godine, koja “tek razvija izvoznu priču”.
Ulaz na “Premium Food Weekend 2013” je slobodan, a radno vrijeme sajma je od 10 do 22 sati. Tanjugbiz.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!