Capital.ba

Završena imovinsko-pravna namještaljka za SNSD

24.07.2019. / 13:53

KOSTAJNICA – Republička uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIP) otpustila je Irenu Ilić, odbornicu SNSD-a, kako bi od njene porodice mogla da kupi poslovni prostor u Kostajnici, a kada je to okončano, Ilićeva ponovo dobija posao u RUGIP-u.

rugip

RUGIP je tako u Kostajnici sprovela dogovorenu kupovinu poslovnog prostora, otpuštanje i zapošljavanje, sve po zakonu, iako je očigledno sve namješteno i unaprijed pripremljeno za SNSD-ovu, sad već bivšu, odbornicu Irenu Ilić.

RUGIP je javni poziv za kupovinu poslovnog prostora u Kostajnici raspisala u novembru prošle godine.

Iako postupak po raspisanom Javnom pozivu nije bio okončan, portal CAPITAL najavio je u decembru da RUGIP kupuje prostorije od SNSD-ove odbornice.

Javni poziv bio je samo paravan jer je mnogo ranije postignut dogovor o kupovini između rukovodilaca u RUGIP-u i Irene Ilić, odbornice SNSD-a u toj opštini, koja je bila i kandidat te stranke za Narodnu skupštinu RS na prošlim izborima.

Riječ je o prostorijama u objektu u kojem je Caffe bar Imperial koji je u vlasništvu porodice Igora Dragišića.

„Igor Dragišić je brat Irene Ilić, a prostorije čiju su kupovinu u tajnosti dogovorili rukovodioci iz RUGIP-a sa Ilićevom nalaze se iznad kafića Dragišićevih“, rekao je izvor portala CAPITAL, objavili smo u decembru.

rugip

U RUGIP-u tada nisu htjeli da otkriju detalje u vezi sa kupovinom objekta.

Dva mjeseca kasnije, ta informacija je potvrđena i RUGIP je kupila upravo prostor koji je i dogovorila s Ilićevom, objavili smo u tekstu “RUGIP troši milione na poslovne prostore stranačkih funkcionera”.

U ovoj Republičkoj upravi su se pobrinuli da sve bude „čisto“, pa su sa realizacijom dogovora o kupovini prostora počeli otpuštanjem Ilićeve.

Ilićeva otpuštena zbog kupovine prostora

Naime, Ilićeva je radila u RUGIP-u, ali joj je ugovor okončan krajem decembra, jer su u RUGIP-u smatrali da ne treba da radi u njihovoj područnoj kancelariji u vrijeme kupovine prostora, da je zbog toga, a i zbog činjenice da je odbornik u lokalnoj skupštini, u sukobu interesa.

Ugovor za kupovinu prostora u Kostajnici zaključen je 14. februara, dan prije nego je stupio na snagu Plan poslova premjera i katastra za 2019. godinu koji je bio osnov za kupovinu prostora. Taj Plan objavljen je 7. februara u „Službenom glasniku RS“ i propisano je da na snagu stupa osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 15. februara.

Direktorica RUGIP-a Bosiljka Predragović navela je tada u odgovoru za CAPITAL da je 14. februara 2019. godine potpisan notarski ugovor i da imaju pozitivno mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske za kupovinu prostora u Kostajnici.

„Prostor je kupljen od Stoje Dragišić po cijeni u visini od 1.580 KM po metru kvadratnom, što ukupno za 144,34 metra kvadratna iznosi 228.057 KM“, rekla je Predragovićeva, čime su potvrđena pisanja CAPITAL-a.

Potvrdila je i da je Irena Ilić bila zaposlena po ugovoru na određeno vrijeme u RUGIP-u od 19. marta 2018. do 31. decembra 2018. godine kao viši stručni saradnik za imovinsko pravne poslove.

Irena Ilić je kratko za CAPITAL rekla da neće ništa da komentariše.

Epilog: Ilićeva ponovo dobija posao u RUGIP-u

RUGIP nakon kupovine prostora od Ilićeve, u aprilu ove godine raspisuje konkurs za višeg stručnog saradnika za imovinsko pravne poslove u Područnoj jedinici Kostajnica. To je isto mjesto na kojem je radila Ilićeva.

Na intervjuu za raspisano radno mjesto upravo Ilićeva biva najbolje ocijenjena, objavila je Agencija za državnu upravu RS prije oko mjesec dana.

Kako bi izbjegla sukob interesa, Ilićeva vraća odbornički mandat i ponovo dobija posao u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove RS.

 

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

  Komentari na članak: Završena imovinsko-pravna namještaljka za SNSD

  1. Bili

   O Bože ima li kraja ovome? Počeli su devedesetih godina,i do danas samo kradu,lažu,podmeću,sve najgore što ljudski rod može smisliti oni su već uradili.SNSD,SDS,PDP,SDA,HDZ,SDP,to njima ništa ne znači.Oni nemaju ni ideologije ni partije.Svi su ponikli u Komunistima i sada se samo šetaju iz partije u partiju na vlasti.Njima je bratstvo NOVAC.Neznaju oni ni šta je prijatelj,a ni neprijatelj…dabogda im prosto bilo.Šta samo kletve padne na njih u jednome danu,od unesrećenih majki koje su izgubile djecu u njihovom ratu,pa do roditelja koji nemaju čime školovati svoju djecu i šalju ih vani da rade.
   NIT SE BOGA BOJE,NIT SE NARODA STIDE.NEĆE TO DUGO TRAJATI

  2. slu;ajno

   u pozadini apoteka “Smilje” Rodoljuba Topića, dir. u elektrokrajini

  3. slučajno?

   u pozadini apoteka “Smilje” Rodoljuba Topića, dir. u elektrokrajini