Capital.ba

Odobrena sredstva za zbrinjavanje 2.518 radnika koji su ostali bez posla

15.11.2007. / 18:41

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske (RS) odobrila je danas 2.548.469 KM za socijalno zbrinjavanje 2.518 radnika iz 156 preduzeća koji su nakon stečaja ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za odlazak u starosnu penziju.

Vlada je odobrila i 1.038.468 KM za socijalno zbrinjavanje 492 radnika iz 84 preduzeća u kojima su radnici procesom stečaja ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za odlazak u starosnu penziju – saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Zavodu za zapošljavanje RS Vlada je odobrila 530.000 KM s ciljem obezbjeđivanja dodatnih sredstava neophodnih za ostvarivanje prava na osnovu Zakona o zapošljavanju za radnike koji su do sada zbrinuti u skladu sa Osnovama programa socijalnog zbrinjavanja radnika i koji će procesom privatizacije, stečaja i likvidacije ostati bez zaposlenja.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt zakona o ostvarivanju prava na starosnu penziju određenih kategorija osiguranika i Nacrt zakona o veterinarstvu u RS.

Donesena je i odluka o dodjeli 330.559 KM opštini Bratunac i 43.825 KM opštini Oštra Luka.

Vlada je usvojila informaciju o bankarskom sektoru RS od 1. januara do 30. juna, te izvještaj o radu i izvod iz računa Agencije za bankarstvo RS za isti period.

Usvojen je konsolidovani izvještaj o poslovanju Mješovitog holdinga “Elektoprivreda RS” AD Trebinje od januara do juna 2007. godine, kao i izvještaj o radu i poslovanju “Elektoprivrede RS” – Matično preduzeće AD Trebinje za isti period.

Vlada je prihvatila integralni akcioni plan za smanjenje rashoda “Elektoprivrede RS” za 2007. godinu i informaciju o aktivnostima na izradi Programa zaštite socijalno ugroženih kategorija – potrošača električne energije.

Data je saglasnost na Finansijski plan Investiciono-razvojne banke RS Banjaluka za 2007. godinu i usvojen plan privatizacije državnog kapitala za period od oktobar do decembra ove godine.

Vlada je donijela odluku o dodjeli koncesije preduzeću Banjsko-rekreativni centar “Šeher” AD Banjaluka za eksploataciju termomineralne vode na ležištu “Banja Šeher” Srpske Toplice.

Data je saglasnost za osnivanje Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” u Ugljeviku, kao i za realizaciju projekta adaptacije i sanacije Doma za penzionere i stara lica Prijedor u objektu stare bolnice.

Vlada je dala saglasnost i za nacrt protokola za projekat promovisanja tržišta rada (ELMO) između Ekonomsko-socijalnog savjeta RS i USAID-ovog Projekta za promovisanje tržišta rada.

Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Vlada RS dala je saglasnost za izgradnju “socijalne kuće”, čija je predračunska vrijednost 48.000 KM, a data je saglasnost i za realizaciju projekata iz sredstava raspoređenih po opštinama, interventnih i sredstava za održivi povratak u RS.

Share Tweet Preporuči

Komentari

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!