Capital.ba

Dvocifreni rast profita za “Rajfazen internešenel”

09.05.2008. / 11:00

BEČ, Austrijski operater banaka na tržištima centralne i istočne Evrope, “Rajfazen internešenel” (Raiffeisen Intenational) je saopštio da je u prvom tromjesečju zabilježio rast profita od 32 odsto, prvenstveno zahvaljujući brzom rastu na području nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.
  Neto profit “Rajfazen internešenela”, čiji je većinski vlasnik treća po snazi banka u Austriji, “RZB  grupa”, u prva tri mjeseca 2008. je porastao na rekordnih 254 miliona evra, prema 193 miliona evra iz istog perioda lani, prenijela je agencija DPA.
  Izvršni direktor kompanije Herbert SStepik je izjavio kako rezultati pokazuju da je kriza na finansijskom tržištu imala samo ograničeni uticaj na poslovanje i rast “Rajfazen internešenela”.
  Najbrži rast je ostvaren na tržištima Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, gde je neoporezovani profit u prvom tromjesečju porastao 65 odsto, na 133 miliona evra. U jugoistočnoj Evropi, gde je udio banke “Rajfajzen” posebno velik u Srbiji i Albaniji, ostvarena je trećina ukupnog neoporezovanog profita, navodi se u saopštenju.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!