Capital.ba

U Srbiji uhapšeno 20 direktora

24.04.2008. / 12:15

BEOGRAD, U Srbiji je policija jutros uhapsila 20 direktora društvenih i mješovitih preduzeća osumnjičenih za učešće u aferi u vezi sa prerađivačem mesa kompanijom “Agroživ” iz Pančeva.

Vlasnik “Agroživa” Miroslav Živanov uhapšen je krajem marta ove godine sa još četvoricom direktora osumnjičenih da su zloupotrebama službenog položaja, nezakonitim privatizacijama i pranjem novca oštetili budžet Srbije za 18 miliona evra, javlja RTRS.

Policija ih sumnjiči da su bez saglasnosti Agencije za privatizaciju, zaključivali sa direktorima društvenih preduzeća ugovore koji su bili štetni po ta preduzeća.

Vlasnik “Agroživa” Miroslav Živanov sklapao je ugovore s društvenim poljoprivrednim preduzećima o nekoj vrsti strateškog partnerstva i nudio sigurnost otkupa njihovih proizvoda, a zauzvrat tražio da te firme postanu dioničari “Agroživa”.

Kasnije se pokazalo da novca za kupovinu dionica u “Agroživu” nema.

Više detalja, MUP će saopštiti u toku dana.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!