Capital.ba

Porezi na plate guše privredu

07.10.2007. / 15:48

BEOGRAD, Privredna komora Srbije će od Vlade Srbije  zatražiti da se dadžbine na zarade zaposlenih svedu sa 63,7 na ispod 50 para na isplaćeni dinar, kaže Miloš Bugarin, predjsednik Privredne komore Srbije.
“Dažbine na zarade zaposlenih trebalo bi sa sadašnjih 63,7 para na isplaćeni dinar sniziti na ispod pedeset para i uvesti mnogo rigoroznije kazne za one koji ne plaćaju poreze i doprinose. Tako bi se privredi ostavio veći prostor za ulaganja u razvoj i povećanje zaposlenosti, a smanjenje sive ekonomije i boljom naplatom država bi nadomestila manjak usljed rasterećenja privrede.”
Ovo je samo jedna sa podužeg spiska mjera koje će premijeru Koštunici i njegovom ekonomskom timu predložiti Miloš Bugarin, novi predsednik Privredne komore Srbije.
U svakom slučaju na razgovor, kad do njega dođe, bar što se ovog prijedloga tiče, otići će uz “podršku” Svjetske banke. Bugarinovu tvrdnju o velikim državnim nametima na plate protekle nedelje potvrdila je i Šeril Grej, predstavnica Svjetske banke, konstatujući da Srbija prednjači po visini poreza na zarade među zemljama zapadnog Balkana.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!