Capital.ba

Kupio 90 traktora, a nije poljoprivrednik

13.05.2024. / 12:12

BERLIN – Jedan se njemački start-up bavi najmom traktora za što ne koriste vlastite lokacije nego lokalne trgovce poljoprivrednim strojevima. Jedno je njemačko preduzeće kupilo 90 traktora, no ne bavi se poljoprivredom. Ova je vijest privukla tamošnje medije pa je Agrarheute objasnio što je u pozadini ove kupovine.

traktor

FOTO: Pixabay

Nude više brendova

Naime, brend traktora Case IH izvijestio je o prodaji 90 traktora jednoj kompaniji koja se bavi iznajmljivanjem, startup-u easyTraktor sa sjedištem u Hamburgu koji je od svog osnivanja 2021. povećao vozni park na 105 traktora. Njihov je cilj ponuditi ih u najam na jednostavan i jeftin način.

Iako su dioničari start-upa Case IH Mager & Wedemeyer, easyTraktor tvrdi da posluju neovisno o robnoj marki. Tako na svojim stranicama nude i brendove John Deere, Deutz-Fahr i JCB.

Naručeni traktori bili su u rasponu od modela Case IH Maxxum 150 s maksimalnom snagom od 175 KS do Case IH Puma 260 KS. Za najam ne koriste vlastite lokacije nego lokalne trgovce poljoprivrednim mašinama.

Koliko košta radni sat?

U cijenu najma uključeni su svi dodatni troškovi kao što su održavanje i kasko osiguranje, ali i pregledi te servis. Nvode da je najam predviđen za najmanje 500 radnih sati.

Kada je riječ o cijeni, Case IH Maxxum 150 nude već od 22,90 eura po satu, ovisno o opremi, a može se preuzeti sljedeći radni dan od dana narudžbe. Kompanija takođe garantuje popravke na licu mjesta, ili ako to nije moguće, zamjenski traktor u roku od 48 sati, prenosi Agroklub.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!