Capital.ba

Gdje se najviše isplati kupovina nekretnine u Beogradu

07.05.2024. / 13:02

BEOGRAD – Mnoge koji se odluče za kupovinu stana muči pitanje gde je najisplativije kupiti nekretninu i koji deo Beograda sada ima najveći potencijal.

Javni dug

FOTO: Pixabay

Stručnjaci često kažu da je imati kupiti i uložiti pare u kvalitetnu nekretninu uvijek isplativo. Milić Đoković, procjenitelj i stručnjak za nekretnine otkrio je nekoliko lokacija u Beogradu koje su sada najisplativije za kupovinu nekretnine, piše Blic.

“Nekretninu u Beogradu trenutno se najviše isplati kupovati na trasi metroa, odnosno od Mirijeva do Makiša, zatim u Surčinu, zbog izložbe EXPO. Ključ isplativosti je u tome što se ovi dijelovi sada tek razvijaju i ne može doći do pada cijena u ovim mjestima”, kaže Đoković.

Isplativost ovih mjesta leži u njihovom razvoju i najverovatnije mogućnosti da će vrijednost kvadrata na ovim lokacijama ići uvijek na gore, bar za 20 do 30 odsto u roku od dvije godine, a za deset godina njihova cijena može biti duplo veća.

Pored ovih mjesta, uvijek je dobro kupiti nekretninu i na atraktivnim lokacijama kao što su Novi Beograd, Banovo brdo, Čukarica, centar grada, Beograd na vodi, ali kada je riječ o novim naseljima to je sigurno trasa metroa.

“Nekretnine na ovim mjestima će dosta poskupjeti, po mojoj projekciji za dvije do 3 godine cijena kvadrata na ovim lokacijama će porasti od 20 do 30 odsto, za pet godina cijena kvadrata će biti duplo veća, a za deset godina može da bude dvostruka viša”, zaključuje Đoković.

Surčin će postati najmoderniji grad

Predsjednik Vučić nedavno je najavio da će Surčin postati najmoderniji grad, ali i osvrnuo se i na cijene i izgradnju stambenih objekata u ovom dijelu Beograda.

“Kuće koje su prve do gradilišta, već sada imaju tri puta veće cijene u odnosu na prije tri godine”, rekao je Vučić govoreći o cijenama kvadrata i značaju projekta EXPO za Surčin.

Govoreći o stambenom bloku koji će se graditi, odnosno o stanovima koji će ostati kasnije, Vučić je naveo da je plan da se dodjele određenoj grupi građana po povoljnim cijenama.

“Vidjećemo ko će živjeti u tim stanovima, da li ljekari, ili mladi, ili ljudi koji se vraćaju iz inostranstva. Biće ovo novi grad u gradu, vjerovatno i najmoderniji, Surčin više neće biti isti”, rekao je on.

Hlađenje tržišta nekretnina

Stručnjaci smatraju da je neminovno da će u skorijoj budućnosti doći do hlađenja tržišta nekretnina i da će rast cijena usporiti. Prošle godine najskuplji kvadrat u Srbiji prometovan je u Beogradu na opštini Savski venac i njegova cijena iznosila je 11.475 evra. Prosječna cijena kvadrata u novogradnji iznosila je 1.700 evra, a u starogradnji 1.500 evra. b92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!