Capital.ba

Atos banka i MUP RS predstavili prvi video u nizu na temu bezbjednosti klijenata

18.04.2024. / 12:44

BANJALUKA – Jedno od osnovnih načela Atos banke je bezbjednost i zaštita klijenata, te se svojim kontinuiranim naporima godinama unazad trudi da zaštitu podataka klijenata podignu na nivo strateške funkcije.

FOTO: Ustupljena

„Iz tog razloga zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova već mjesecima radimo na podizanju svijesti o sigurnosti klijenata i njihovih podataka, te  predstavljamo prvi edukativni video u nizu kojim želimo da ukažemo na zloupotrebu podataka putem SMS poruka. Smishing (skraćeno od “SMS phishing”) je oblik prevare u kojem napadači koriste SMS poruke kako bi prevarili ljude i dobili njihove lične podatke poput brojeva kreditnih kartica ili drugih osjetljivih podataka. S obzirom na to da je ova vrsta prevare sve češća, Atos banka u saradnji sa MUP-om RS predstavlja video koji prikazuje kako prepoznati smishing, te kako se zaštititi od njega i sačuvati svoje lične i finansijske podatke od potencijalnih prevara ovog tipa“ saopštili su ovim povodom iz Službe marketinga i komunikacija atos banke.

Na ovaj način Atos banka želi da svoje klijente i ostale građane podsjeti da vode računa o bezbjednosti svojih podataka, te da se dostavljam svojim ličnih podataka izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa.

Iz banke naglašavaju da od svojih klijenata Atos bank Banjaluka nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke, elektronskom poštom, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.

Video se nalazi na linku: https://www.youtube.com/watch?v=5LJkrRuFJFM 

P. R.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!