Capital.ba

Zolak jedini zainteresovan za fotelju direktora „Vodovoda“

18.04.2024. / 11:55

BANJALUKA – Za upravljanjem jednim od najvećih, javnih, preduzeća u Banjaluci nema zainteresovanih. Iako su uslovi za direktora postavljeni toliko „široko“ da se mogao prijaviti svako ko ima završen bilo koji fakultet, na konkurs je stigla samo jedna prijava, aktuelnog vršioca dužnosti Aleksandra Zolaka.

zolak

FOTO: Agencije

Teško je povjerovati da u cijeloj Banjaluci nema osobe koja sebe vidi u toj fotelji, već prije da su svjesni da bi to bilo gubljenje vremena i da je konkurs samo forma, kao i u svim javnim firmama.

Tako će banjalučkim „Vodovodom“ u naredne četiri godine upravljati ginekolog Aleksandar Zolak.

U ovom preduzeću su za CAPITAL potvrdili da je završen konkurs za izbor direktora „Vodovoda“ te da je Zolak bio jedini kandidat.

„Trenutno dogovaramo sjednicu Nadzornog odbora (NO), koji treba da potvrdi imenovanje“, rekli su u ovom preduzeću.

Time će se riješiti status Zolaka koji je trenutno vrišilac dužnosti i sada preostaje samo da se provedu formalne procedure da preuzme direktorski mandat.

NO ovog preduzeća je na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića imenovao Zolaka za v.d. direktora ovog preduzeća početkom prošlog mjeseca.

Ubrzo nakon toga NO je raspisao konkurs za izbor direktora ovog preduzeća sa uslovima koji su omogućavali Zolaku da učestvuje na konkurs.

Zolak je banjalučki ginekolog, kadar PDP-a i ranije je bio direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BIH.

Njegovo imenovanje je podiglo veliku buru u javnosti i izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama.

CAPITAL: V. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Zolak jedini zainteresovan za fotelju direktora „Vodovoda“

    1. Mileta

      Moze da se poser..e i na svoj doktorski posao, a posebno na svoj direktorluk u javnim firmama… bolje da mu je tajo platio kakvu diplomu nekog mendžamenta u Širokom, Travniku i sl