Capital.ba

OTKRIVAMO ko su osumnjičeni za zloupotrebu tešku devet miliona

16.04.2024. / 13:46

PRIJEDOR – Policija u Prijedoru prijavila je tužilaštvu četiri osobe i jedno preduzeće zbog sumnje da su nesavjesnim radom u službi i zloupotrebom položaja oštetili ovu lokalnu zajednicu za preko devet miliona maraka.

FOTO: Info Prijedor

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor riječ je o N.G. iz Banjaluke, R.C., R.R. i M.Đ iz Prijedora i jednog pravnog lica iz Prijedora.

CAPITAL nezvanično saznaje da su prijavljeni Nenad Grcić, rukovodilac prijedorske područne jedinice “Voda Srpske”, Radenko Crnogorac i Rosa Rađenović iz firme “Prijedorputevi” koja je radila na ovom projektu i Milenko Đaković, bivši gradonačelnik Prijedora.

Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela izvršili u periodu od 2007. do 2018. godine prilikom realizacije projekta kanalizacione mreže u naselju Tukovi u Prijedoru, čime je Grad Prijedor, kao investitor, oštećen za iznos od 9.034.345,19 KM”, saopšteno je iz policije.

Inače, grad Prijedor je za vrijeme dok je njime upravljao Đaković platio izgradnju kanalizacionog sistema koji nikada nije stavljen u  funkciju.

Firma “Radis” je pet mjeseci radila analizu stanja koja je pokazala kako je kanalizacioni sistem neupotrebljiv, a da je za njegovu rekonstrukciju potrebno od pet do 6,2 miliona maraka.

Riječ je o primarnoj i sekundarnoj kanalizacionoj mreži, finansiranoj putem kredita Evropske investicione banke (EIB), koje su građene od 2008. do 2017. godine, a koje nikad nisu stavljene u funkciju niti je izgrađena tercijarna mreža.

Projekat “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske” finansiran je sa 50 odsto kreditom EIB, 35 odsto donacija i 15 odsto učešćem građana i lokalnih zajednica.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!