Capital.ba

UKC izabrao firmu za nabavku prenatalnih testova

15.04.2024. / 16:22

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske dodijelio je ugovor za nabavku prenatalnih testova za trudnice firmi „Biotega“ iz Banjaluke, saznaje CAPITAL.

TGT

Foto: Capital

Kako je naglašeno u Odluci o izboru najpovoljnije ponude, na tender su pristigle četiri ponude, a ponuda kompanije „Biotega“ je za UKC bila najpovoljnija.

Osnovna djelatnost ove firme je trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima, a prema posljednjim zvaničnim podacima zapošljava 22 radnika.

Firma je u 2022. godini imala prihod od 6,9 miliona KM i dobit oko 61.000 KM.

Vlasnik ove firme je kompanija “Fortel” iz Banjaluka čiji su vlasnici Zoran Balaban i Boris Pavković.

Podsjećamo, UKC je tender za nabavku ovih testova raspisao još sredinom septembra prošle godine.

Tender je vrijedan gotovo tri miliona maraka, a UKC je u ovu nabavku išao zajednički sa još osam bolnica iz Republike Srpske.

Važno je napomenuti da su nabavku prenatalnih testova ranije zakočile žalbe.

Konkretno, firma „Krajinagroup“ Banjaluka je dva puta ulagala žalbu na ovaj tender. Jednu žalbu je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH usvojila, dok je drugu odbacila kao neurednu.

Upravo zato što UKC RS nije, zbog žalbi, okončao postupak nabavke, Fond zdravstvenog osiguranja RS nedavno je odlučio da refundira prenatalne testove.

U Fondu su tada izjavili da će trudnicama biti refundirani troškovi za prenatalne testove u iznosu od 700 maraka, ukoliko trudnica ima preporuku ginekologa iz zdravstvene ustanove koja ima ugovor s njima.

CAPITAL: Bojana Ninković

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!