Capital.ba

Potrošačka korpa u FBiH 2.917 KM

12.04.2024. / 11:39

SARAJEVO – Sindikalna potrošačka korpa u Federaciji BiH (FBiH) u martu iznosila je 2.917 KM, podaci su Saveza samostalnih sindikata BiH.

potoršačka korpa

Foto: Pixabay

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, prosječna plata isplaćena u FBiH u januaru iznosila je 1.338 KM, dok je minimalna plata prema odluci Federalne vlade 619 KM.

Pokrivenost sindikalne potrošačke korpe prosječnom platom je 45,86 odsto, dok je pokrivenost minimalnom platom 21,22 odsto, saopšteno je iz Sindikata.

U potrošačkoj korpi prehrana čini 43,72 odsto, stanovanje i komunalne usluge 13,42 odsto, higijena i održavanje zdravlja 8,32 odsto, obrazovanje i kultura 10,62 odsto, odjeća i obuća 12,34 odsto, prevoz 4,73 odsto i održavanje domaćinstva 6,85 odsto. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!