Capital.ba

HET u prošloj godini imao dobit od 25,5 miliona KM

11.04.2024. / 11:20

TREBINJE  – “Hidroelektrane na Trebišnjici” /HET/ ostvarile su u prošloj godini dobit od 25.500.000 KM, što je istorijski rezultat, i nastaviće trend dobre proizvodnje, rekao je Srni izvršni direktor za finansije ovog preduzeća Slobodan Čomić.

Zgrada Hidroelektrana na Trebišnjici

Foto: Capital

Čomić je naveo da su “Hidroelektrane na Trebišnjici” u prošloj godini imale ukupan prihod od 94.615.000 KM, a rashod je bio 69.383.000 KM.

On je istakao da je plan da u ovoj godini proizvedu 1.089 gigavat-časova električne energije.

To u finansijskom smislu znači oko 69 miliona KM, mi smo već sada na 37 odsto izvršenja plana u ovoj godini“, rekao je Čomić.

Prema njegovim riječima, ima dovoljno vode u akumulaciji za cijelu godinu i biće nastavljen trend dobre proizvodnje i rezultata.

Čomić je naglasio da preduzeće “Hidroelektrane ne Trebišnjici” redovno izmiruje sve obaveze, da je završen konkurs za stipendije studenata, a da se kapitalne investicije realizju redovnim tokom.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!