Capital.ba

Na prijedlog Milana Kovača: Šipovo uzima kredit od pet miliona, a vraća sedam

09.04.2024. / 16:42

ŠIPOVO – Na prijedlog načelnika Šipova Milana Kovača (SNSD) Skupšina ove opštine izglasala je odluku o novom kreditnom zaduženju od pet miliona maraka, dok će vratiti sedam miliona KM.

FOTO: SNSD

Ovaj kredit sa rokom otplate od 10 godina će djelimično biti iskorišten za refinansiranje postojećih kreditnih obaveza, a ostatak za kapitalne investicije.

Uprkos protivljenju opozicije koja je posljednjih sedmica glasno negodovala što se građani Šipova ponovo zadužuju i što će morati da plate oko dva miliona kamate, deset od ukupno 19 odbornika, dakle tijesnom većinom, nakon višečasovne rasprave, podržalo je prijedlog načelnika Milana Kovača.

“Deset odbornika SO Šipovo, od ukupno devetnaest, na deset godina zadužilo je opštinu Šipovo za pet milona KM, gdje će opština, tačnije njeno stanovništvo, kroz kamatu vratiti 7 miliona KM. Da apsurd bude veći, odluka za kredit je sa grejs periodom od 6 mjeseci, taman toliko koliko šezdesetšestogodišnjaku traje mandat. Mi iz opozicije opravdano sumnjamo da odbornici koji su izglasali kredit imaju nekakve lične koristi. A njega ko naslijedi na lokalnim izborima, imaće ratu od 58 hiljada svaki mjesec i tako 120 mjeseci, ili 70 odsto godišnjeg kapitalnog budžeta opštine Šipovo”, objašnjava odbornik Milan Plavšić.

Tokom protesta opozicije u Šipovu protiv ovog kredita, održanog prije nekoliko dana, načelnik Kovač se pojavio u službenom vozilu, bacao transparente, prijetio i vrijeđao građane. Prije njega je slično postupila i njegova supruga, koja je oštetila i jedno od vozila parkiranih u blizini.

Svoje bahato ponašanje Kovač je ponovio i nedavno, kada je vrijeđao novinarku portala CAPITAL, koja ga je pozvala telefonom radi uzimanja izjave o poslovanju njegovog privatnog preduzeća.

CAPITAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!