Capital.ba

Najveća plata u Crnoj Gori skoro 128.000 evra

19.03.2024. / 10:20

PODGORICA – Najveća bruto mjesečna zarada isplaćena u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 127.820 evra, podaci su Uprave za statistiku – Monstata.

plata u crnoj gori

Foto: Pixabay

Ova plata, koji obuhvata poreze i doprinose, isplaćena je državljaninu Azerbejdžana zaposlenom u oblasti iznajmljivanja vlastitih ili iznajmljenih nekretnina

Iznos najveće isplaćene plate čini 129 prosječnih bruto zarada iz prošle godine ili 284 minimalca.

Prema podacima Monstata, prosječna bruto zarada prošle godine iznosila je 987 evra, a minimalna 450 evra.

Zaposleni u oblasti monetarnog posredovanja, odnosno sektora bankarstva, primio je prošle godine drugu najveću bruto zaradu u Crnoj Gori, a riječ je o crnogorskom državljaninu kome je isplaćeno 110.370 evra.

Na trećem mjestu po visini zarade prošle godine je državljanin Grčke, koji je zaposlen u trgovini na veliko gorivima, a kome je u jednom mjesecu isplaćeno 109.280 evra.

Prema podacima Poreske uprave u Podgorici, u prva dva mjeseca ove godine najveća mjesečna zarada u Crnoj Gori bila je 88.160 evra.

Taj iznos, koji obuhvata poreze i doprinose, isplaćen je državljaninu Velike Britanije zaposlenom u oblasti ostale zabavne i rekreativne djelatnosti.

Na drugom mjestu ove godine je još jedan britanski državljanin, koji se bavi istom djelatnošću, sa mjesečnom zaradom od 81.070 evra.

Na trećem mjestu je crnogorski državljanin, koji radi u oblasti klađenja, a koji je primio mjesečnu zaradu od 48.740 evra. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!