Capital.ba

Kristijan Krezić uhapšen zbog prevare partnera za 8,4 miliona KM

21.09.2022. / 10:22

ZAGREB – Policijska uprava koprivničko križevačka podnijela je državnom tužilaštvu u Zagrebu izvještaj protiv kontroverznog preduzetnika Kristijana Krezića zbog sumnje da je svog poslovnog partnera oštetio za 4.300.000 evra, tako što ga je doveo u zabludu da je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000 evra, saznaje portal CAPITAL.

Kristijan Krezić

Kristijan Krezić, FOTO: Danica.hr

Izvještaj protiv Krezića koji se donedavno mogao sresti u Banjoj Luci, gdje je registrovao desetak firmi i koji se dovodio u vezu sa uticajnim ljudima iz političkog života, među kojima i sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom podnesen je zbog sumnje da je počinio tri krivična djela  – prevara u privrednom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i pranje novca.

Prema navodima iz izvještaja, sumnja se da je Krezić u svojstvu direktora trgovačkog društva s području Koprivničko-križevačke županije 2019. godine s ciljem sticanja znatne protivpravne imovinske koristi za to trgovačko društvo doveo u zabludu stranog državljanina – vlasnika drugog trgovačkog društva u inostranstvu, a ujedno i suvlasnika pomenutog trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije.

Osumnjičeni je organizovao lažno potpisivanje ugovora, te stranog vlasnika doveo u zabludu o istinitom poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000 evra“, navodi se u izvještaju.

Krezić se dalje sumnjiči da je suvlasnika zajedničkog trgovačkog društva na temelju lažnog zahtjeva za dodjelu sredstava fonda doveo u zabludu u vezi sa sufinanciranjem ugovorenog posla sredstvima iz evropskih fondova, te je suvlasnik sa svog trgovačkog društva doznačio na račun njihovog zajedničkog trgovačkog društva 4.300.000 evra.

Takođe, sumnja se da je osumnjičeni 2020. godine taj novac, znajući da se radi o imovini stečenoj krivičnim djelom, prebacio na račun svog drugog trgovačkog društva u inostranstvu, a sve u namjeri da novčanu transakciju, prevarom u privrednom poslovanju protivpravno stečenog novca, neistinito prikaže osnovanom“, navodi se u izvještaju PU Koprivničko-križevačke.

Mediji su ranije objavili da je Krezić uhapšen početkom ovog mjeseca u Šibeniku.

CAPITAL: D. Momić

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Kristijan Krezić uhapšen zbog prevare partnera za 8,4 miliona KM

    1. Vaso

      Kristijan Krezić predstavljen kao neki finansijski stručnjak, a najobičnijiji lopovčić. Taj kraj fakulteta za ekonomiju nije prošao u životu, a kamoli studirao. Prevarant iz Njemačke koji ima više potjernica.

      • Dr

        znaci ispunjava sve uslove za savjetnika u banjaluci :)