Capital.ba

Hanover ostao bez tople vode

29.07.2022. / 9:00

HANOVER – Njemački grad Hanover je prvi isključio toplu i prešao na hladnu za pranje ruku i tuširanje u javnim zgradama. Do toga je došlo ubrzo nakon što je Rusija dramatično smanjila isporuke gasa u tu zemlju.

FOTO: Agencije

U pokušaju da uštedi energiju, grad Hanover na sjeveru Njemačke odlučio je da topla voda više neće biti dostupna za pranje ruku u javnim zgradama ili u tuševima u bazenima, sportskim halama i teretanama, prenosi BBC.

Navodi se da je Nijemcima rečeno da zbog ruske gasne krize očekuju sveobuhvatne mjere smanjenja gasa i dodatne naknade na računima za energiju.

Dodaje se da se javne česme takođe gase radi uštede energije, a neće biti noćne rasvjete na većim zgradama, kao što su gradska vijećnica i muzeji.

Gradonačelnik Belit Onaj rekao je da je cilj da se gradska potrošnja energije smanji za 15 odsto, što se preporučuje i u cijeloj EU, kao reakcija na neposrednu nestašicu gasa.

Ističe se da pravila važe i za javne zgrade, koje neće imati grijanje od aprila do kraja septembra svake godine, uz ograničenje sobne temperature na najviše 20 stepeni do kraja godine, uz neke izuzetke.

Navodi se da grad zabranjuje i prenosne klima-uređaje, grejalice i radijatore. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!