Capital.ba

Prijedorski električar rudario kriptovalute u trafostanici

30.05.2022. / 14:06

PRIJEDOR – Električar u trafostanici u Prijedoru čiji su inicijali O.J. osumnjičen je da je od oktobra 2020. do maja ove godine na radnom mjestu instalirao 12 namjenskih uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom, uzrokujući time povećanu potrošnju električne energije od 19.719 KM.

kriptovalute

Foto: pixabay

Izuzeti uređaji deponovani su u Osnovni sud u Prijedoru, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave.

Ova policijska uprava podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv O.J. zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja odgovornog lica. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Prijedorski električar rudario kriptovalute u trafostanici

    1. Roki

      A covjek taman razradio biznis i ovi ga prekinuli.

    2. Mirko

      Prijedor je oduvijek bio poznat kao rudarski kraj, pa sad kad je nestaje zeljezne rude, covjek se preorjentisao na rudarenje bitkoin, a izgleda da je u trafostanici nasao zilu.

    3. Mladenko

      Ovde se radi o uposleniku Elektroprenosa iz Operativnog područja Banjaluka a ne elektroprivrede i ovo se desilo u Elektroprenosovoj trafostanici u Prijedoru.