Capital.ba

Banjaluka: Odluka o radnoj nedjelju u fazi usaglašavanja

23.04.2022. / 12:00

BANJALUKA – Gradska uprava, poučena iskustvima drugih lokalnih zajednica, gdje su pored mnogih prednosti uočeni i mnogi nedostaci prilikom uvođenja neradne nedjelje, pristupila je temeljnoj primremi ove odluke, poručio je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

ugašeno 31 preduzeće

FOTO: Pixabay

Kako je rekao, mnogo toga ja analizirano u prethodnom periodu.

“Radimo dosta temeljnije, pratimo iskustva i prakse iz drugih zemalja, te lokalnih zajednica u našoj državi. Odluka o neradnoj nedjelji je trenutno u fazi u kojoj mi želimo da čujemo sugestije svih naših sugrađana, zaposlenih, te poslodavaca”,  poručio je gradski menadžer.

Ističe kako je stav Sindikata od početka jasan, ali da su mišljenja poslodavaca oko ove teme podijeljena.

Predstavnici Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske izjasnili su se po ovom pitanju, a to je uvođenje neradne nedjelje. Takođe, oni su sproveli ankete, gdje je oko 90 odsto njihovih članova upravo za uvođenje neradne nedjelje. Sa druge strane, kada govorimo o poslodavcima, tu su ipak različita mišljenja, dakle postoje oni koji su za i koji su protiv ovoga“, istakao je Kresojević.

S obzirom da je odluka o neradnoj nedjelji u fazi usaglašavanja, još uvijek se ne može precizno govoriti o djelatnostima na koje će se neradna nedjelja odnositi.

Fokus nam je svakako na trgovinskim djelatnostima, gdje građani mogu da zadovolje svoje potrebe u preostalih šest dana“, poručio je gradski menadžer.

Dodao je kako u ovom periodu intenzivno razgovaraju sa poslodavcima.

“Ukoliko pribavimo mišljenja svih relevantnih stran o ovoj temi, što je izvjesno, gradski odbornici mogli bi raspravljati o neradnoj nedjelji već na narednom, majskom zasjedanju”, zaključio je Bojan Kresojević.    Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!