Capital.ba

Ugostiteljski objekti u Srpskoj se vraćaju na redovan režim rada

10.03.2022. / 13:30

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske je danas na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije donijela novu uredbu, kojom na snazi ostaje nošenje maski samo u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite.

alen šeranić

Foto: Vlada RS

Shodno tome, nema više nošenja obaveze maske u zatvorenom javnom prostoru u Republici Srpskoj, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Dodao je da se režim rada ugostiteljskih objekata vraća na redovan režim, u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu.

“Maske nisu obavezne ni u školskim i visokoškolskim objektima”, rekao je Šeranić.

Dodao je da zdravstvene ustanove funkcionišu u skladu sa epidemiološkom situacijom.

“Pratićemo epidemiološku situaciju i shodno tome donositi mjere koje se odnose na građane i zajednicu”, rekao je Šeranić.

Naglasio je da virus neće nestati.

“Dobro je što trenutno ne izaziva teške kliničke slike. Preporuka za vakcinaciju i dalje ostaje”, rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju.

“Riječ je o načinu donošenja posebnog programa za obezbjeđenje lijekova, između ostalog i za rijetke bolesti”, kaže Šeranić.

Rekao je da se u Srpskoj uvodi HPV vakcina kao preporučena vakcina u RS i reguliše zakonski aktivnosti u pravci dalje preporučene vakcinacije protiv kovida 19.

“Ovo je prvi korak u uvođenju HPV vakcinacije, ona neće odmah početi. Ovo je vaoma važan korak u prevenciji karcinoma grlića materice”, rekao je Šeranić. Srpskainfo

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!