Capital.ba

Francuzi ljuti na Britance zbog ribolova

19.12.2021. / 10:00

PARIZ – Francuske vlasti su saopštile da će tražiti od Evropske unije da pokrene sudski proces protiv Velike Britanije zbog višemjesečnog spora Londona i Pariza oko prava na ribolov.

ribolov

Foto: Pixabay

Nakon sastanka predsjednika Francuske Emanuela Makrona i predstavnika francuskih ribara, Pariz je saopštio da će zatražiti sastanak Partnerskog savjeta EU i Velike Britanije, političkog tijela zaduženog za sporna pitanja poslije Bregzita.

U središtu spora Pariza i Londona su britanske licence za ribolov.

Prije Bregzita, francuski ribari su mogli da ribare duboko u britanskim vodama. Sada im je za ribolov u određenim oblastima potrebna specijalna dozvola vlade u Londonu ili samoupravnih britanskih teritorija.

Francuska je dobila 93 odsto licenci koje je tražila, ali zahtjeva odobravanje još 73 licence. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!