Capital.ba

Akumulirani gubitak rafinerije u Modriči premašio 100 miliona KM

22.10.2021. / 17:00

MODRIČA – Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča je u prvih devet mjeseci ove godine premašio  100 miliona maraka, pokazuje finansijski izvještaj te rafinerije.

rafinerije ulja

FOTO: Rafinerija ulja

Kada je u pitanju gubitak rafinerije on na kraju trećeg kvartala iznosi 1,2 miliona maraka, dok je u prethodnoj godini iznosio 2,7 miliona KM, što znači da je smanjen za oko 1,5 miliona KM. 

Takođe su manji i rashodi, pa su tako prošle godine iznosili 10,8 miliona maraka, a za tri kvartala ove godine 9,1 milion KM. 

U strukturi rashoda vidljivo je da su troškovi zarada i naknada smanjeni za oko 300.000 KM, kao i da je prosječan broj zaposlenih na kraju trećeg kvartala 238, dok je prošle godine rafinerija zapošljavala 268 radnika.

Kada posmatramo prihode, oni su prošle godine iznosili oko osam miliona maraka, a u prvih devet mjeseci ove godine 7,8 miliona KM.

Inače, u rafineriji ulja Modriča ne radi novi dio koji je vezan za proizvodnju u Rafineriji nafte Brod, a koja ne radi od početka 2019. godine. Do obustave rada u Brodu došlo je nakon eksplozije na jednom postrojenju iz oktobra 2018. godine.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao Rafinerija ulja je u prošloj godini poslovala sa gubitkom od 4,2 miliona maraka.

CAPITAL: Bojana Ninković

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Akumulirani gubitak rafinerije u Modriči premašio 100 miliona KM

    1. Ja

      Stečaj.