Capital.ba

Dokaz o vezi Dodikove porodice sa televizijom „Una“

19.10.2021. / 16:18

BANJALUKA – Uspostavljanje buduće regionalne televizije „Una“, koja je spektakularno najavljena na ovogodišnjem Weekend Media festivalu u Rovinju, je u toku. Za te potrebe već su registrovana dva preduzeća u Banjaluci iz čijih je osnivačkih akata vidljivo da porodica Dodik ipak ima veze s tim budućim medijem, iako je Milorad Dodik kategorično tvrdio suprotno.

TV UNA

Foto: Pixabay/Ilustracija

U službenoj evidenciji Registra poslovnih subjekata Okružnog privrednog suda Banjaluka vidljivo je da su u posljednja tri mjeseca osnovane dvije firme za proizvodnju televizijskog i filmskog programa.

Prvo je u julu osnovana firma „Una World Network“, a kao osnivači upisani su „Infinity Media“ Banjaluka sa udjelom od 20 odsto i „Foundcenter Investment GmbH“ Berlin koji u „Uni“ ima udio od 80 odsto. Pretežna djelatnost za koju su registrovani je „proizvodnja filmova, video filmova i televizijskog programa“.

Zastupnik „Une“ je Dejan Jocić koji je predsjednik Upravnog odbora.

Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač „Foundcenter Investment GmbH“ saopšteno je i zvanično početkom septembra kada se u medijima pojavila informacija da će na „Uni“ svoj show imati pjevačica Severina, ali tada se sakrilo da je suvlasnik i banjalučka kompanija „Infinity media“.

„Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je od tada do sada osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je više od 14 firmi.

Još jedna firma osnovana je 24. septembra ove godine pod imenom „Time for Una“, čiji je osnivač „Una World“, a direktor je Dario Trokić. Djelatnost je „emitovanje televizijskog programa“.

Obje nove firme, „Una World“ i „Time for Una“ osnovane su na istoj adresi i sa istim brojem telefona, a čijom smo provjerom utvrdili da je ustvari broj registrovan na „Vizija Računovodstvo“.

Nakon što je Severina odbila angažman na „TV Una“ istakavši da to radi jer se ispostavilo da je riječ o partnerstvu s porodicom Dodik, Milorad Dodik je rekao da to nije tačno i da nema nikakve veze sa tom televizijom.

„Una“ bi trebala, prema zvaničnoj najavi, da bude novi multimedijski servis u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a iako je rečeno da ove jeseni započinje emitovanje televizijskog programa i produkciju digitalnog sadržaja za više od 10 miliona gledalaca i korisnika digitalnih usluga, emitovanje još nije počelo.

Počelo snimanje rijalitija „Selo“

Vodeći saradnik i partner u razradi koncepta „Une“ je Miloš Ratković, jedan od najuspješnijih TV producenata u Sloveniji i Hrvatskoj i vlasnik produkcijske kuće Videostroj.

Kako je CAPITAL-u potvrđeno već je krenulo snimanje rijaliti emisije „Selo“.

Krajem septembra na Weekend Media Festivala u Rovinju najavljen je dolazak „Une“.

„Mnogo osmijeha, nezaboravnog provoda i pouzdanih informacija iz prve ruke očekuje vas na medijskoj platformi UNA, u okviru koje će vam društvo praviti legendarni Haris Džinović, kao i jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović, čiji će zabavni programi postati neizostavni dio vaše svakodnevice. U timu UNE gledaćete i sjajnu Ivanu Paradžiković, eksperta za istraživačko novinarstvo, zajedno sa kolegom iz redakcije informativnog programa, Josipom Šarićem. Popularni voditelj Frano Ridjan, atraktivna Maja Bajamić, simpatični glumac Stefan Bundalo, kao i šarmantna novinarka i voditeljka Dejana Rosuljaš takođe će biti deo UNINE postave. Pored navedenih, ekipi će se pridružiti još mnoga velika imena iz čitavog regiona, koja će ovu multimedijalnu platformu lansirati u sam vrh medijskog neba“, poručeno je iz Rovinja.

Najavljeno je i da će direktor informativnog programa biti Zoran Kusovac, direktor produkcije Krešo Marić, direktor prodaje Marko Šobot, a direktor komunikacija i marketinga Aleksandar Radoš.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!