Capital.ba

Teslićka “Destilacija” predstavila kompletnu ponudu

19.09.2021. / 8:00

NOVI SAD – Generalni direktor Hemijske industrije “Destilacija” iz Teslića Zoran Škrebić kaže da je ta kompanija na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu nastupa sa kompletnom paletom nadaleko poznatih proizvoda.

destilacija

Foto: Srna

“U pitanju su roštiljski drveni ugalj, roštiljski briket drveni ugalj, zatim 80 i 99 odstotna sirćetna kiselina, kao i aromatizovana sirćetna kiselina. To su naši tradicionalni proizvodi koje radimo od osnivanja Destilacije, unazad 125 godina i po kojima smo poznati na domaćem i inostranom tržištu“, rekao je Škrebić.

On je rekao da su zbog pandemije virusa korona u jednom trenutku morali čak zaustaviti rad gotovo svih pogona, nakon čega su uspjeli stabilozovati proizvodnju, pa je i prodaja cjele palete proizvoda u jednom trenutku bila čak i veća nego prije pandemije.

On je naveo da “Destilacija” svoje proizvode plasira na tržište bivše Jugoslavije, a prvenstveno Srbije.

“U Srbiju plasiramo sirćetnu kiselinu, kao i u BiH i Hrvatsku. Što se tiče zapadnoevropskog tržišta, gdje odlazi 75 odsto naše proizvodnje, riječ je o Austriji, Njemačkoj i Švajcarskoj”, precizirao je Škrebić.

U otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma juče je počeo 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, najveća smotra agarara u Evropi, koji će trajati do 24 septembra. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!