Capital.ba

SASE pozdravlja najavu prodaja državnih kompanija na berzi

14.03.2008. / 18:20

SARAJEVO, Sarajevska berza ocijenila je danas da izjave pojedinih vladinih funkcionera kojima se najavljuje prodaja atraktivnih kompanija iz Federacije BiH putem berze predstavljaju ohrabrenje za tržište kapitala.
Pozitivna iskustva drugih zemalja pokazuju da prodaja državnog kapitala atraktivnih kompanija putem berze predstavljaju značajne generatore ukupnog ekonomskog razvoja odnosno donose korist svima – vladi, investitorima i tržištu kapitala, navodi se u saopštenju.

Berza izražava zadovoljstvo i najavama ulaska u parlamentarnu proceduru Zakona o tržištu vrijednosnih papira i Zakona o investicionim fondovima čime bi došlo do modernizacije i unapređenja regulatornog okvira tržišta kapitala.

Navedeno, uz odluku o izdavanju obveznica Bosne i Hercegovine po osnovu stare devizne štednje, ima punu podršku od strane Sarajevske berze i nagovještava optimizam na tržištu kapitala Federacije BiH.  

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!