Capital.ba

Vlasnik „Prointera” humanitarac: Cilj smanjenje socijalnih razlika

10.08.2021. / 13:06

BANJALUKA – „Infinity International Group“ osnovala je humanitarnu fondaciju „Go Far“ putem koje planira da doprinese smanjenju socijalno-ekonomske različitosti stanovništva. U okviru iste Grupe posluje „Prointer“ koji sa javim institucijama u BiH do sada ima sklopljene poslove „teške“ 130 miliona maraka.

Foto: Go Far Fondacija/Facebook

Fondacija „Go Far“ je, kako se navodi, humanitarna i neprofitna organizacija, koja podržava društveno odgovorne projekte i aktivnosti iz oblasti nauke, obrazovanja, kulture i sporta.

Dodaje se i da fondacija pruža podršku mladima da kroz sopstveni razvoj i usavršavanje daju doprinos razvoju društvene zajednice i smanjenju socijalno-ekonomske različitosti stanovništva.

„Sa jasno postavljenim ciljevima, vizijom i vrijednostima, čvrsto vjerujemo u društveno odgovorno djelovanje i pozitivan uticaj na okruženje“, poruka je iz te humanitarne organizacije.

Poručuju da je „udruživanje i usmjeravanje finansijskih i ljudskih resursa u cilju razvoja ljudske svijesti o različitim problemima naučne, obrazovne, socijalno-ekonomske, humanitarne i kulturološke prirode osnovna nedostajuća potreba naše zajednice“.

go far fondacija

Foto: Screenshot Facebook

Partneri i članice fondacije će, kako navode, biti regionalno predstavljeni i prepoznati kao primjer korporativne društvene odgovornosti i pomoći zajednici, prije svega talentovanoj omladini.

„Infinity International Group“ osnovana je prošle godine, a nedugo nakon toga je postala jedan od vlasnika banjalučkog „Prointera“, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Prointer“ dobio novog vlasnika i direktora.

Pored „Prointera“ i nedavno osnovane „Infinity Media“, u vlasništvu Grupe je i „EP Mobile“, te firme „Infinity Energy and ITSS“ u Makedoniji i Crnoj Gori, „Infinity ADS“, „Kaldera“.

Preko firmi kćerki posjeduju i banjalučku Alternativna televizija, kao i preduzeća „K-2“ audio usluge, te “Inovativnu korporaciju” u Bijeljini, kao i „Prointer ITSS“ u Sarajevu.

Kao osnivač „Infinity International Group“ vodi se Đorđe Đurić, a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je ranije da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“ koja, prema podacima Portala javnih nabavki BiH, ima 617 ugovora sa javnim institucijama u BiH u vrijednosti od preko 130 miliona maraka.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Vlasnik „Prointera” humanitarac: Cilj smanjenje socijalnih razlika

    1. Sumnjivo Lice

      Ovo je zaje…cija u stilu, “Đura će ti oprostiti što te je tukao!”.