Capital.ba

Za investicije 20 milijardi dolara, ako reforme budu ozbiljne

03.10.2007. / 10:08

LONDON, PJONGJANG,  Južna Koreja već ima spremnih 20 milijardi dolara za investicije u Sjevernu Koreju ukoliko predsjednik te države Kim Džong-il ozbiljno riješi da krene putem reformi – piše britanski “Tajms” u redakcijskom komentaru o korejskom samitu.

List navodi da ima znakova da sjevernokorejsko rukovodstvo razmišlja o reformama i da to treba podsticati, ali da svaka pomoć mora biti vezana za konkretne mjere, a ne prazna obećanja.

U komentaru se podsjeća da je predsjednik Južne Koreje Ro Mu-hjun doputovao juče u Sjevernu Koreju na razgovore sa predsjednikom te države Kim Džong-ilom, koji je svojevremeno obećao da će do susreta doći u Seulu.

Razgovori su usredsređeni na ono što Južna Koreja može da učini za Sjevernu Koreju.

“Treba biti krajnje obazriv kada je riječ o namjerama Sjeverne Koreje” – upozorava “Tajms”.

“Tajms” primjećuje i da u dnevni red razgovora nisu uvršteni sjevernokorejski nuklearni program ni gruba kršenja osnovnih ljudskih prava u toj zemlji.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!