Capital.ba

Crna Gora: Od 1. oktobra minimalna zarada 250 evra

27.05.2021. / 13:47

PODGORICA – Skupština Crne Gore danas je usvojila izmjene i dopune Zakona o radu kojim je minimalna zarada od 222 evra povećana na 250 evra, a novi iznos biće primjenjivan od 1. oktobra.

njemačka

foto: pixabay

Poslanici su usvojili i izmjene i dopune seta ekonomskih zakona čiji je cilj stimulisanje novog zapošljavanja.

Usvojene su izmjene i dopune zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Vlada je predvidjela mjeru za podsticanje novog zapošljavanja, pri čemu njeni korisnici mogu biti poslodavci koji zasnuju radni odnos na neodređeno vrijeme sa nezaposlenima koji su najmanje tri mjeseca bili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Predviđeno je da se ti zakoni primjenjuju od 1. januara naredne godine.

Poslanici su usvojili i izmjene Zakona o porezu na dodatu vrijednost /PDV/ kojima se povećava oporezivi promet za registraciju za PDV sa 18.000 na 30.000 evra.

Izmjene će stupiti na snagu po hitnom postupku. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!