Capital.ba

Istočni i zapadni tranzit u Banjaluci povezani nakon šestomjesečnih radova (VIDEO)

15.03.2021. / 9:00

BANJALUKA – Rekonstruisana i modernizovana Ulica Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci, poveznica kružnih tokova kod “Lesnine” i “Centruma”, danas, 15. marta, zvanično će biti puštena u saobraćaj.

kružni tok banjaluka

Foto: Grad Banjaluka

Puštanje u saobraćaj rekonstruisane ulice zakazano je za 14 časova, najavljeno je iz preduzeća “Putevi Republike Srpske”, odakle dodaju da će ulicu pustiti u saobraćaj vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević.

Uz modernu saobraćajnicu, koja se u većem dijelu sastoji od četiri saobraćajne trake, izgrađene su pješačke i biciklistička staza, te autobuska stajališta.

Podsjećamo, rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića, na potezu od “Centruma” do “Lesnine”, počela je prošle godine kada je urađena prva faza i djelimično završena dionica do skretanja za Tržni centar “Tropik”.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada i preduzeća “Putevi RS“, vrijednom dva miliona KM. Ovom ulicom konačno se povezuju istočni i zapadni tranzit, od “Centruma” pa sve do novog mosta u Obilićevu.

Izvođač radova na ovom projektu je preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša.

Nezavisne novine

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Istočni i zapadni tranzit u Banjaluci povezani nakon šestomjesečnih radova (VIDEO)

    1. Darko

      Bila je ta ulica zatvorena više od godinu dana. Radovi urađeni za 6 meseci. Zaključak. Nekih 7-8 meseci je ta ulica bila bespotrebno zatvorena i građanima oduzimala vrijeme, živce i novac. Neko nas je mesecima maltretirao zbog radi onako.

      • B191

        Maltretirali su nas, tj. urinirali po sirotinji jer im se može!