Capital.ba

Direktorica APIF-a prijavljena da je Agenciju oštetila za 256.000 KM

23.02.2021. / 11:43

BANJALUKA – Protiv direktorice Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Jelene Ćetković podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetila agenciju za 256.698 KM.

Jelena Ćetković

FOTO: Nezavisne

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je, uz navođenje inicijala, da se sumnja kako Ćetkovićeva nije postupila u skladu sa Statutom Agencije.

U saopštenju se dodaje da postoji sumnja da je ona postupala suprotno preprukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršenjem svoje dužnosti pribavila sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za iznos od 256.698KM.

Pored J.Ć., izvještaj je podnesen i protiv R.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi“, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

“Nezavisne” saznaju da je riječ o Radmili Stojnić za koju se sumnja da je mimo odluke upravnog odbora agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktora agencije za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavilo korist drugom.

Podsjećamo, kako je CAPITAL ranije pisao, ova Agencija je zbog brojnih propusta i nepravilnosti u svom radu tokom 2018. “zaradila” od Glavne službe za reviziju javnog sektora RS negativno mišljenje za usklađenost sa zakonskim propisima.

Revizori su u svojoj kontroli između ostalog utvrdili kako je tokom 2018. godine pogrešno vršen obračun plata u korist radnika.    Nezavisne/Capital

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!