Capital.ba

Potpisan ugovor o otkupu

02.10.2007. / 13:41

BOSANSKO GRAHOVO, Načelnik opštine Bosansko Grahovo Duško Bilčar potvrdio je da je prošle sedmice potpisan ugovor između Zemljoradničke zadruge Bosansko Grahovo i mljekare “Megle” iz Bihaća o otkupu mlijeka od poljoprivrednih proizvođača – povratnika.

Bilčar je rekao da je u projekat otkupa mlijeka uloženo oko 100.000 KM, te da je realizovan zahvaljujući Udruženju građanki Bosanskog Grahova, uz pomoć glavnog donatora Svjetskog saveza crkava, koji je u projekat uložio 65.000 maraka za nabavku vozila sa cisternom za transport mlijeka i laktofriza.

“Otkup mlijeka počeo je 1. septembra i dnevno se prikupi oko 1 000 litara. Mljekara `Megle` trenutno vrši otkup od deset većih proizvođača – kooperanata, a do kraja godine taj broj trebalo bi da se poveća na 25 kooperanata”, rekao je Bilčar, dodavši da mogućnost organizovanog otkupa mlijeka u opštini Bosansko Grahovo mnogo znači za povratničku populaciju koja živi uglavnom od poljoprivrede i stočarstva.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!