Capital.ba

„Aquana“ pred kolapsom, potrebna hitna intervencija

24.12.2020. / 14:15

BANJALUKA – Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da je gradsko preduzeće „Aquana“ pred kolapsom i da je potrebna hitna intervencija.

Foto: Capital

Stanivuković je na prvoj press konferenciji govorio o mnogobrojnim problemima koje zatiče u gradu ističući da ga između ostalog čekaju mnogi dugovi grada.

„Postoji problem zagrijavanja bazena, jer je preduzeće u dugovima i potrebna je hitna intervencija Gradske uprave kako ne bi došlo do gašenja preduzeća. Javno preduzeće „Aquana“ moći će bez problema da posluje u januaru naredne godine ukoliko Gradska uprava na vrijeme interveniše jer svako odugovlačenje moglo bi dovesti do gašenja preduzeća“, istakao je Stanivuković.

On je bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića zatražio da mu pripremi izvještaje o zagađenju Poslovne zone Incel, odnosno o slučaju „piralen“. Tražio je informacije i o funkcionisanju kriznog štaba u vrijeme pandemije kao i o broju novozaposlenih u Gradskoj upravi. Stanivuković je istakao da su neke od ovih informacija u nadležnosti viših nivoa vlasti, a da je neke dobio, a neke ne.

„Javni prevoz je pred kolapsom, prevoznici su tražili redukovanje linija. Isplate stipendija su prema izvještaju bivšeg gradonačelnika redovne, dok su stipendisti rekli da nisu redovne. Sve ćemo provjeriti, informacije će biti i na sajtu grada. Navodi se i da je 21 milion u kasi, biće provjereno je li to samo „na papiru“. Prema izvještaju od maja nije bilo novih zapošljavanja, međutim moja saznanja su drugačija“, kazao je Stanivuković.

Predstavio je tim s kojim će raditi i rekao da će Jelena Trivić raditi volonterski i baviće se ekonomskim temama.

Vladimir Grujić, diplomirani inžinjer mašinstva, će biti šef kabineta novoizabranog gradonačelnika. Tanja Vukomanović, diplomirani novinar, biće šef tima za komunikaciju, a Bojan Kresojević, master ekonomije, biće savjetnik za ekonomiju i njih dvoje su nestranački kadar. Željko Travar biće savjetnik za pravna pitanja.

Stanivuković je rekao da će konkurs biti raspisan za načelnike i direktorska mjesta i biće birani samo najbolji sa konkursa, a on će kao novi gradonačelnik lično promovisati konkurs.

„Svaki dan provodiće se sistemske odluke koje će mijenjati grad. Nova sistematizacija podrazumijevaće manji broj odjeljenja, službenika, službenih auta. Višak nepotrebnih auta će biti rasprodan. 50.000 maraka mjesečno biće ušteđeno na osnovu nove sistematizacije. Tim za reviziju biće spreman do kraja godine. Sve će biti predočeno javnosti. Revizija neće usporavati rad gradonačelnika“, istakao je Stanivuković.

CAPITAL: Redžo Efendić

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „Aquana“ pred kolapsom, potrebna hitna intervencija

    1. Srbska cast

      Rajko Radovanovic kad prodje kroz preduzece tu nema oporavka,samo ga treba ugasiti.

      • Lik Rajkan

        Ko ti je taj Lik Rajko. Iz srpske časti ?

    2. Rankela

      Salio se direktor sa ostavkom.Drasko, zelen si jos!