Capital.ba

Klijenti imaju veće pogodnosti

24.07.2009. / 8:00

banke-12BANJALUKA,  Kako bi dobili kredit, stanovnici Republike Srpske ne moraju imati otvoren račun ili depozit u toj banci, ali zato moraju ispuniti strožije uslove i platiti veću kamatu da bi im kredit bio odobren.
 
Zamjenik šefa Odjeljenja poslovanja sa stanovništvom Hipo Alpe Adria banke Banja Luka Snježana Čolić kaže da ova banka odobrava kredite svim fizičkim licima, državljanima BiH, koji su kreditno sposobni bez obzira da li imaju status klijenta banke, ali da prednost ipak imaju klijenti banke.
– Prednost za klijente Hipo banke je u činjenici da im banka odobrava kredite sa nižim kamatnim stopama za 0,50 odsto kao i za 0,25 odsto nižim troškovima obrade kreditnog zahtjeva – kazala je Čolićeva.
Ona je dodala da svi podnosioci zahtjeva za kredit moraju biti kreditno sposobni.
– Naravno da status klijenta Hipo banke pomaže podnosiocima da im se mnogo brže i uz manje administrativnih procedura odobri kreditni zahtjev – naglasila je Čolićeva.
Da bi komitent dobio kredit u NLB Razvojnoj banci potrebno je da bude kreditno sposoban, kažu u ovoj banci.
Portparol ove banke Ljiljana Čičić kaže da komitenti banke imaju povoljnije uslove za dobijanje kredita od osoba koje to nisu, a to se ogleda kroz niže kamatne stope, niže naknade.
I u Rajfajzen banci kažu da ljudi koji nisu njihovi komitenti mogu podići kredit, ali da njihovi klijenti imaju niz pogodnosti prilikom podizanja kredita.
– Jedna od tih pogodnosti je i “paket računa”, čime se više bankarskih i nebankarskih usluga pakuje u jedinstven proizvod sa jedinstvenom naknadom. Ovim naši klijenti za naknade po svim uslugama obuhvaćenim paketom mjesečno odvajaju i do 50 odsto manji iznos nego što su to činili ranije kada su se one plaćale pojedinačno – kazao je direktor glavne filijale Rajfajzen banke Banja Luka Siniša Pepić.
Kamate
– Kamate za građane koji nisu komitenti NLB Razvojne banke su veće u prosjeku do 0,5 odsto u odnosu na kamatu koja se odnosi na komitente banke. Razlika postoji i kod naknada, koje su, takođe, veće za 0,5 odsto – istakli su u ovoj banci.Glas Srpske

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!