Capital.ba

Proizvodni pogon “Jumko” zaposlio još 20 žena

10.11.2020. / 12:59

DRVAR – U tekstilnom proizvodnom pogonu “Jumko” u Drvaru danas je počelo da radi još 20 žena, rekao je Srni šef proizvodnje tog pogona Dragan Pavlović.

Jumko

izvor: Agencije


Pavlović je dodao da trenutno u “Jumku” radi 100 žena.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić, koja je danas posjetila proizvodni pogon “Jumko” u poslovnoj zoni Mlin, izjavila je Srni da u ovoj fabrici stotinu porodica ostvaruje svoju egzistenciju, što im omogućava i ostanak na ognjištu.

“Otvaranje pogona `Jumko` u Drvaru predstavlja pravu i konkretnu pomoć koju je Srbija pružila Drvaru”, naglasila je ona.

Ona je navela da pored zaposlenih u “Jumku” praksu pohađaju učenici prvog razreda tekstilne škole, koja je otvorena na prijedlog lokalne zajednice upravo zbog otvorenog pogona.

Runićeva je izrazila zahvalnost Srbiji na pomoći.

“Srbija dokazuje da brine o svakom Srbinu gdje god da živi. Veliko hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao naše potrebe”, dodala je Runićeva.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!