Capital.ba

Dogovor o Bregzitu mora biti gotov do početka novembra

11.10.2020. / 11:30

PARIZ, EU i Britanija do novembra moraju postići dogovor o svojim vezama nakon Bregzita, rekao je danas francuski ministar za evropske poslove Klemon Bon.

 

Foto: Pixabay.com

“U narednim sedmicama treba postići dogovor. To znači oko početka novembra,” rekao je Bon za radio “FransInfo”.

On je istakao da blok neće prihvatiti loš dogovor samo zarad postizanja kompromisa.

Bon je dodao da se ne smije izgubiti smirenost u posljednjim danima pregovora, jer se tada ponekad čine loši ustupci.

Britanski premijer Boris DŽonson rekao je juče francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da će istražiti sve načine za postizanje trgovinskog sporazuma sa EU, ali je naglasio da je narednih dana potreban napredak u premošćavanju značajnih praznina.

DŽonson je odredio 15. oktobar kada je samit EU za postizanje sporazuma, a EU traži još nekoliko ustupaka prije ulaska u završnu fazu pregovora.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!