Capital.ba

Srpska prodaje akcije u 30 preduzeća, “Boska”, “Hercegovinaputevi”….

18.08.2020. / 14:34

BANJALUKA – Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske i Penzijski rezervni fond (PREF) RS donijeli su odluku da prodaju pakete akcija u 30 preduzeća širom Srpske, a među njima su i akcije „Boske“ i „Hercegovinaputeva“ čija vrijednost prelazi milionski iznos.

Metod prodaje je nalogom „sve ili ništa“, a prodaja će se vršiti svaki radni dan od 25.8. do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 7. septembra.

U grupi skupljih paketa nalaze se akcije Hemijske industrije „Destilacija“, čija vrijednost iznosi 944.000 KM.

Zatim, tu su akcije „Alprom“ preduzeća iz Vlasenice, gdje IRB i PREF prodaju svoj udio za 828.000 KM, zatim „Veleprehrane“ iz Banjaluke čije akcije se prodaju u iznosu od 462.000 KM.

Ipak, najviše novca potrebno je izdvojiti za paket akcija robne kuće „Boska“ čija vrijednost dostiže 1,23 miliona maraka, potom slijede akcije „Hercegovinaputeva“ iz Trebinja koje se mogu kupiti za 1,1 milion KM.

Spisak svih preduzeća gdje IRB RS i PREF prodaju svoje pakete akcija možete pogledati u tabeli:

 

CAPITAL: D. Eremija

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!