Capital.ba

Vitinka uvećala vlasništvo u Vitaminci 92,4 odsto

01.08.2020. / 8:30

BANJALUKA – Spletena lipa d.o.o. uvećala je vlasništvo u banjalučkoj Vitaminci na 92,4 posto, izvještava Indikator.ba.

spletena lipa

U transakciji koja je imala vrijednost od 1,13 miliona KM, a realizovana je putem blok posla na Banjalučkoj berzi 29. jula, Spletena lipa kupila je 5.647.601 akcija Vitaminke po cijeni od 0,20 KM po akciji. Time je Spletena lipa, kompanija iza koje stoji kozlučka Vitinka, udio sa 76,9 posto povećala na 92,4 posto i time se približila pragu od 95 posto koji bi joj omogućio istiskivanje manjinskih akcionara.

Akcije je prodao SEE Investments Solutions GMBH, koji se uzdržao od prodaje u tender ponudi koju je Spletena lipa provela u oktobru prošle godine, nakon što je prethodno preuzela većinsko vlasništvo u Vitaminci. Sada je SEE Investments Solutions prodao akcije, i to po istoj cijeni po kojoj je i tada nuđen otkup – 0,20 KM po akciji.

SEE Investment Solutions GmbH sa sjedištem u Švicarskoj, između ostalog, osnivač je brokerske kuće SEE Investments Solutions Sarajevo. U vlasništvu Vitaminke očigledno se našao po “švicarskoj vezi” jer je prethodni vlasnik banjalučkog proizvođača u prehrambenoj industriji bio švicarski Kreis Industriehandel AG sa sjedištem u Baselu.

Vitinka Zvornik putem Spletene lipe kupila je većinski paket akcija banjalučke Vitaminke od 76,6 posto u oktobru prošle godine za što je platila 5,58 miliona KM.     indikator.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Vitinka uvećala vlasništvo u Vitaminci 92,4 odsto

    1. Gudel

      Vitinka, Vitaminka, Rafinerija, Prointer, Alumina… Nasa banka, Integral, ATV,… nepovezane firme povezanih lica,