Capital.ba

EU najavljuje mogućnost vanrednog samita pred skup G-20

05.07.2009. / 8:05

euSTOKHOLM, Švedska, predsjedavajuća Evropskom unijom, saopštila je da bi mogla sazvati vanredni sastanak lidera EU prije samita G-20 zakazanog za septembar, ukoliko vlade članica EU budu smatrale da je to neophodno i da postoji dovoljno pitanja koje treba razmotriti.
   “Želimo da koordiniramo naše poglede na predstojeći samit G-20 “, rekao je premijer Švedske Fredrik Rajnfelt prilikom susreta sa predsjednikom Francuske Nikolom Sarkozijem.
   Vanredni, takozvani Savjet lidera 27-članog bloka mogao bi biti održan u Briselu u septembru, pred susret G-20 u Pitsburgu kasnije tog mjeseca, rekao je portparol švedskog premijera.
   Rajnfelt je predočio da odluka o tome još nije donijeta i da za bilo kakav skup treba imati dovoljno značajnih pitanja na dnevnom redu kako bi se osiguralo učešće svih lidera, prenosi Rojters.
   Sarkozi je rekao da će Francuska podržati tu inicijativu Švedske, koja je ove sedmice preuzela šestomjesečno predsjedavanje Unijom.
   “Podržaćemo Švedsku i ukoliko gospodin Rajnfelt smatra da bi bila dobra ideja da se skupimo radi pripreme za sastanak u Pitsburgu, Francuska će, naravno, pružitu punu podršku toj inicijativi”, rekao je Sarkozi.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!