Capital.ba

Banjaluka traži kratkoročni kredit od 1,6 miliona KM

20.05.2020. / 11:10

BANJALUKA – Grad Banjaluka namjerava da se zaduži za 1,6 miliona maraka kako bi finansirao deficit, zbog čega je zatražio ponude banaka za kratkoročni kredit.

Grad Banjaluka traži usluge obezbjeđenja kratkoročnog revolving kredita od 1,6 miliona KM, s rokom otplate od 12 mjeseci.

Grad je spreman da plati kamatnu stopu do 2,5 odsto godišnje, te naknadu za obradu zahtjeva ne višu od 0,05 odsto od iznosa kredita.

Kao obezbjeđenje za kredit, Banjaluka nudi mjenice i bjanko naloge za prenos.

Zaduženje bi Grad trebalo da košta do 41.500 KM.

Kredit se uzima za potrebe privremenog finansiranja deficita proizašlog iz gotovinskog toka.

Banke spremne da kreditiraju Grad Banjaluku ponude mogu da dostave do 5. juna ove godine.

“Nakon otvaranja ponuda, komisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača će izvršiti rangiranje ponuda, prema kriterijumu najniže cijene. Nakon toga će sve prihvatljive ponude unijeti u sistem e-nabavke i zakazati e-aukciju, o čemu će ponuđači biti obaviješteni”, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

CAPITAL: S. Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Banjaluka traži kratkoročni kredit od 1,6 miliona KM

    1. Znakovi pored jarka

      Cash flow na izdisaju ali ne odustaju od mosta u Docu koji u prvoj fazi kosta, koliko? 5 ili 6 miliona KM – spoiler: biciklisticka i pjesacka staze su na mostu planirana u zadnjoj fazi..koja ce to parada biti na postavljanju kamena temeljca..

      inace, zamislite kako je u ostalim opstinama kada BL ima problema sa likvidnoscu..