Capital.ba

“Citroen” ima novog generalnog direktora

18.01.2020. / 15:30

vinsent kobePARIZ – Vinsent Kobe, koji je obavljao funkciju zamjenika direktora marke “Citroen”, nasljediće Lindu Džekson na mjestu generalnog direktora ove marke i člana globalnog izvršnog odbora.

Kobe  ima vrlo veliko iskustvo rada na međunarodnim tržištima, što je od izvanredne važnosti za “Citroen” u postizanju cilja međunarodnog rasta.

Od 15. januara 2020. Linda Džekson zadužena je za provođenje studije kojoj je cilj utvrditi i istaknuti različitosti marki u okviru portfelja marki. Ta će uloga obuhvaćati utvrđivanje različitosti marki i usklađivanje poruka marke Citroen u cijeloj PSA Grupi te isticanje različitosti marki u okviru portfolija marki.
Nakon šest godina provedenih na čelu kompanije tokom kojih je odradila uspješno pozicioniranje Marke, povećala prodaju i tržišni udio u Evropi te pripremila teren za širenje na međunarodno tržište, s velikim zadovoljstvom najavljujem da Linda Džekson, sa svojim velikim iskustvom u izgradnji marke, preuzima ovu novu odgovornost unutar Grupe“, kazao je Karols Tavares, predsjednik upravnog odbora grupe PSA.
Klix
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!